Använd ROT-avdraget till ditt kommande renoveringsprojekt i Stockholms län

Ska du renovera bostaden eller kolonilotten och vill använda dig av ROT-avdraget? Att ta hjälp av ROT är ett mycket smart och bra val inför en renovering, men hur fungerar avdraget och vad betyder det? Kort och gott får du, med hjälp av ROT-avdraget, en möjlighet att sänka dina kostnader när du anlitar en hantverkare för ombyggnation, nybyggnation, underhåll eller renovering i din bostad eller småhus.

  • ROT-avdraget ger 30 % avdrag på arbetskostnaden
  • Sänk dina kostnader vid renovering
  • Använd ROT-avdraget vid underhåll, ombyggnation och renovering

När kan du använda dig av ROT-avdraget?

ROT-avdraget är något som du kan använda dig av om du väljer att anlita en snickare i Nacka för olika projekt i din bostad. ROT-avdraget gäller dock enbart vid renovering, ombyggnation, nybyggnation eller vid underhåll och är ett avdrag som kan reducera priset på arbetskostnaden
Du kan alltså inte nyttja ROT-avdraget för de utgifter du har på materialet eller på verktygen som behövs.

Läs mer på skatteverkets hemsida om ROT-avdrag HÄR.

Viktigt att tänka på vid ROT-avdrag i Nacka

Var renoveringen äger rum kommer också att vara av betydelse. Har du en hyresrätt som du vill fräscha upp kommer avdraget tyvärr inte att gälla. Kravet är att du måste stå som ägare på bostaden, sen har det ingen betydelse om det är en kolonilott, ett småhus, ett fritidshus eller en bostadsrätt. Vid användning av ROT vid bostadsrätt gäller avdraget endast på arbeten i bostaden och inte på fasaden.

Våra snickare i Nacka sköter avdraget åt dig

Som kund hos Shadow Wood AB behöver du själv inte göra något i samband med din beställning av tjänst. En professionell hantverkare i Nacka kommer att sköta hela processen med Skatteverket åt dig. Som kund behöver du bara se till att du har avdrag kvar att nyttja och att du uppfyller de krav som finns för att ROT ska kunna gälla. Kontakta Skatteverket för att säkerställa att du har ROT-avdragtillgängligt.

När du har bokat en tjänst hos ett byggföretag i Nacka är det viktigt att du uppger att du vill använda dig av avdraget 

Företaget kommer då att vara i behov av ditt personnummer för att kunna reducera din faktura. Den faktura som du får när tjänsten är klar kommer redan att vara reducerad. Du behöver alltså inte först betala fullt pris, utan kan ta del av din 30 % "rabatt" direkt.

Hur mycket får du använda?

ROT-avdraget ger idag en reducering på 30 % av arbetskostnaden när du anlitar våra snickare i Nacka för ditt renoveringsprojekt i Stockholm. Hur mycket du har att nyttja varje år beror dock på din ålder, men överlag gäller ett belopp på 50 000 kronor per person och per år. Är ni flera i hushållet som uppfyller villkoren för ROT kan ni nyttja båda avdragen för er renovering eller ombyggnation. Kontakta oss för mer information.

Boka kostnadsfritt hembesök med Shadow Wood AB

Vill du ha hjälp av kompetenta hantverkare i Nacka inför nästa snickeriprojekt? Shadow Wood är ditt trygga byggföretag med lång erfarenhet av snickeribranschen. Vi prioriterar kvalitet och nöjda kunder.