Vad kostar en nybyggnation i Nacka kommun?

Om du går i byggtankar kan det vara en god idé att ta hjälp av någon med erfarenhet. Även om en noggrann planering gjorts, så finns det många detaljer som kan vara bra att bolla med en professionell aktör. Ett husbygge är ett omfattande projekt och det finns fallgropar du bör vara uppmärksam på för att arbetet ska kunna slutföras utan oförutsedda extra kostnader. När huset väl är klart kommer det dessutom kännas tryggt att arbetet är utfört enligt rådande byggnormer och regler.

  • Nybyggnation
  • Rådgivning
  • Hantverkare

Hur ska du planera och genomföra byggprocessen?

Om du inte själv har erfarenhet så är det bra att inför projektet avsätta tid för att sätta dig in i vad som är viktigt att tänka på vid husbyggen. Planlösning ska färdigställas för att möta dina behov. Det är viktigt att tidigt titta på nödvändiga bygglov, samt vilken budget som ska gälla för projektet. Vid ett husbygge tillkommer ofta kostnader kring anslutningsavgifter för vatten och el, samt för lagfart och pantbrev för huslånen med banken. I detta tidiga skede bör du även titta på byggförsäkringar du vill teckna.


När du kommit till fasen att du kontaktar ett företag för rådgivning, hjälper det att du tydligt strukturerat din idé för att du ska få bäst stöd. Din rådgivare kommer kunna ge dig relevanta synpunkter på dina planer, baserat på den erfarenhet de har från tidigare byggnationer. I detta skede så bör du välja om du vill anlita ett bolag som huvudentreprenör som koordinerar alla inblandade hantverkare, eller om du själv väljer att ta huvudansvaret. Att använda en huvudentreprenör är ofta ett bra sätt att säkerställa att projektet kan genomföras framgångsrikt.

Vilken firma ska du anlita?

Vid val av företag att anlita, finns det en uppsjö av olika alternativ tillgängliga. Priserna kan variera, beroende på vad som ingår i ett avtal med en specifik aktör. Detta kan göra det utmanande att genomföra en direkt prisjämförelse. Vissa aktörer agerar som helhetsleverantörer och hanterar därmed alla detaljer i ditt projekt. Vissa andra aktörer anlitas endast för en del av arbetet i ditt projekt. Väljer du det senare alternativet, behöver du själv kunna hantera koordinering av de olika aktörerna som är inblandade.

Våra snickare i Nacka erbjuder kostnadsfri rådgivning

I detta tidiga skede kan det vara tryggt att sitta med en erfaren person som kan hjälpa dig att få information kring vilken typ av byggprocess som är att rekommendera för dig. Utifrån detta första samtal kan du sedan gå vidare med att färdigställa avtal och initiera din byggprocess. Vill du ha stöd i ditt projekt, kan du enkelt via ett formulär på vår hemsida boka ett möte med en rådgivare, som kommer hem till dig och hjälper dig att färdigställa din plan för projektet.

Vad bör du tänka på när huset väl är byggt?

När huset väl är klart, så kommer du till den roliga stunden då du äntligen får flytta in. I detta skede bör du se till att göra en grundlig besiktning av huset för att säkerställa att eventuella felaktigheter eller skavanker snabbt kan hanteras av din byggfirma. För att undvika oenighet med aktören behöver en sådan diskussion tas snarast möjligt. Det är också en god idé att definiera en underhållsplan för de ingående delarna i ditt hus, så att du under lång tid framöver kan njuta av ditt nya boende. Vi på Shadow Wood AB har lång kunskap och erfarenhet av nybygge. Varmt välkommen att kontakta oss för kostnadsfri rådgivning.

Boka kostnadsfritt hembesök med Shadow Wood AB

Vill du ha hjälp av kompetenta hantverkare i Nacka inför nästa snickeriprojekt? Shadow Wood är ditt trygga byggföretag med lång erfarenhet av snickeribranschen. Vi prioriterar kvalitet och nöjda kunder.